fbpx

A Baltazár Színház és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat közös figyelemfelhívó kampányba kezdett az adventi időszakban, amely az örök emberi értékekre kívánja felhívni a figyelmet, valamint szépséget és művészetet szeretne csempészni Óbuda és Békásmegyer utcáira.

A karácsonyi kampányról

A Baltazár Színház egy különleges színtársulat, melynek tagjai mind professzionális színészek, akik 1998 óta a munkájukból élnek, és akiket a társadalmi szóbeszéd hajlamos értelmi fogyatékosokként aposztrofálni, miközben érzékenységük, tehetségük és munkabírásuk átlagon felüli. A Baltazár Színház koncepciója alapján készült el ez a páratlan, 12 képből álló plakátfotó-sorozat, amelyet az önkormányzat jóvoltából a III. kerületben élők is megcsodálhatnak a kerület információs tábláin.

A 12 Parancsolat című sorozat létrejöttét az a szándék vezette, hogy megerősítsék azokat az örök emberi értékeket, amelyek mindannyiunk számára tájékozódási pontokat jelentenek a hétköznapokban. Szerelem. Biztonság. Felelősség. Összetartozás. Őszinteség. Szabadság. Elfogadás. Vágy. Teljesség. Lelki béke. Hit. A 12 plakáttal a két együttműködő intézmény arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a felsoroltak olyan alapvető emberi értékek, amelyekhez mindannyiunknak joga van, ezek mentén élve pedig egy teljesebb, színesebb, izgalmasabb világot teremthetünk magunk és mások számára.

Baltazár Színház – Plakát fotósa és designere Hübner Teodóra

Találja meg az összes plakátot, és nyerjen karácsonyi ajándékcsomagot!

Megtalálni mind a 12 plakátot a kerületben nemcsak azért érdemes, mert nagyon különleges esztétikai élményt nyújtanak, hanem azért is, mert egy-egy titkot rejtenek. Minden plakáton egy verssor olvasható, amelyekből Tóth Krisztina kortárs költő kifejezetten ehhez a képsorozathoz írott, tizenkét soros verse állítható össze.

Az első tíz játékos, aki összeállítja verset, és beküldi a [email protected] e-mail-címre december 20-ig, a színház és az önkormányzat által közösen összeállított ajándékcsomagot nyer.