fbpx

Ezért kerüljön mindenképpen könyv a karácsonyfa alá

Azoknak, akik szeretnek olvasni, nincs is jobb ajándék, mint egy könyv. Szerencsére már annyira színes a választék mindenhol, hogy bárki számára lehet csodás könyvajándékot találni.

Az biztos, hogy sosem egyszerű kigondolni azt, hogy kinek milyen meglepetéssel készülj karácsonykor. Abban az esetben, ha családodban egyáltalán nem jellemző az, hogy drága, sokszor felesleges ajándékokkal lepitek meg egymást, akkor érdemes lehet átállni a könyvajándékozásra. Egy könyvnek ugyanis nagyon sokan tudnak örülni, emellett pedig egy időtálló érték, melynél a tulajdonosa emlékezni fog, hogy kitől kapta, így különös becsben tarthatja azt.

Kép forrása: Ylanite Koppens fotója a Pexels oldaláról

Nagyon kell figyelni azonban arra, hogy pontosan milyen könyvet is ajándékozol, hiszen ez a választás megmutatja, hogy mennyire figyelsz oda az ajándékozottra. Különösen ügyelj a könyvcímekre, és azokra a kiadásokra, amiket még te sem olvastál.

Az olvasás maga, nagyon sokat ad hozzánk, ezért is fontos az, hogy kisgyerekként ez egy pozitív élmény legyen, ne pedig egy negatív, kötelező dologként maradjon meg. Most már viszonylag könnyű dolgunk van ezzel, hiszen annyira csodás gyerekkönyvek vannak, melyek könnyen meg tudják szerettetni az olvasást.

A legkönnyebb azonban mégis az, ha olyanok számára ajándékozunk könyvet, akiket nagyon jól ismerünk, tudjuk az ízlésvilágukat, érdeklődési körüket. Ám hoztunk néhány ötletet a nehezebb esetekre is:

Annak, aki szeret főzni és érdekli a környezettudatosság:

Annak, aki imádja a tésztaételeket:

Annak, akit érdekel más kultúra és törődik az énidő fogalmával:

Annak, akit érdekel a spiritualitás:

Annak, aki szereti a szerelmes novellákat:

Annak, aki imádja a krimiket:

Annak, aki szereti a művészetet:

Annak, aki sokat foglalkozik társadalmi ügyekkel, küzd a nemi egyenlőségért:

Annak, aki imádja a Jóbarátokat:

Gyerekeknek: