fbpx

Óvári Johanna, az Álomszőttes Design megalkotója szülésznői karrierje mellett, kicsivel több mint egy éve belevágott férjével egy saját vállalkozásba, ahol letisztult és naturális dekortermékeket készítenek, főként építkezéseken kidobásra ítélt faanyagokból. „A saját esküvőm tervezésekor ástam magam jobban bele a dekoráció világába, ami annyira megtetszett nekünk, hogy tavaly augusztusban, az esküvő után elindítottuk a saját vállalkozásunkat.”

A kezdet, mint minden induló vállalkozás életében, nekik sem volt könnyű, de Johanna kitartása és a családi összefogás meghozta a várva várt sikereket. „Az elején például nagyon sok olyan fadobozt készítettem el, amit aztán senki sem vett meg, így inkább elajándékoztam őket. Szóval nem egy-két nap alatt indult be nálunk sem az üzlet, ezért mindenkinek, aki valamilyen hasonló kreatív dologban szeretne érvényesülni, azt tanácsolom, hogy legyen türelmes, és szeresse azt, amit csinál! Hiszen, ha csak hobbiból is csinálja valaki, az emberek úgyis észreveszik azt, ha szívéből készíti el a dolgokat, mert azon mindig megcsillan az ő személyisége és stílusa.”

Óvári Johanna az Álomszőttes Design megalkotója.

Az Álomszőttes Designt átszővi a támogatás, hiszen nem lenne teljes az egész Johanna párja nélkül, aki mindig ott áll mellette, és segíti mindenben. „A párom viszi az adminisztratív dolgokat, a kapcsolattartást, a csomagolást, de a fa dekorokhoz is a kezem alá dolgozik, ő végzi el a csiszolást és a vágást is. Amikor nagyon sok dolgunk volt, és a főállásunk plusz a megrendelések miatt alig jutott időnk egymásra, akkor a férjem meglepett egy alkotószobával, amit úgy rendezett be, hogy még akár sorozatokat is tudunk ott közösen nézni, így valóban minőségi időt töltünk el együtt akkor is, amikor alkotunk.” A termékek elkészítésekor a letisztultság és az íves kalligráfiák mellett fontos szempont az is, hogy minden fenntartható módon készüljön el. „Alapvetően letisztult és naturális alapanyagokkal dolgozom, de sajnos az utóbbi időben nagyon sok szemetet felhalmoztam, eddig elég sok mű hozzávaló, mint mondjuk a selyemvirág is megtalálható volt a termékeimen, de ezeket szeretném lecserélni szárazvirágokra, illetve fenntarthatóbbá tenni őket.”

Johanna egyébként szakmáját tekintve szülésznő, amit a mai napig űz is a dekortermékek készítése mellett. „Nem tudnám magam elképzelni úgy, hogy nem vagyok szülésznő. Számomra ez egy álomszakma, de az alkotás mindig kikapcsol és feltölt. Mindig örömmel tölt el, amikor látom, hogy mennyire örülnek mondjuk egy-egy esküvőn a díszeimnek. Ha pedig a jövőben már a családalapítás jön képbe nálunk, akkor valószínűleg a szülésznősködés háttérbe szorul majd, és inkább a dekorálásra fogok koncentrálni. De egyiktől sem szeretnék megválni örökre, szerintem elfér egymás mellett ez a kettő.”

Óvári Johanna az Álomszőttes Design megalkotója.

Idén karácsonykor, az amúgy is sűrű időszak közepén a pár úgy döntött, hogy szeretnének valami jótékonysági dologba is belevágni, és segíteni egy családnak. „Október eleje óta nagyon benne vagyunk a karácsonyi lázban, és amint sokadjára írtuk már le azt, hogy „Boldog karácsony!” a párommal elgondolkodtunk, hogy ez az idei ünneplés sokaknak egyáltalán nem lesz boldog. Így arra jutottunk, ha másra nem is nagyon lesz energiánk, de ezeket a kis hegyecskéket mindenképpen elkészítjük.” A jótékony hegyecskék eladásából befolyt összeg mind Hostyánkszki Péter Kiskunfélegyházi Baptista lelkész özvegyének és négy gyermekének kerül jóváírásra, akik idén a COVID-19 miatt hirtelen és felkészülési időt nem hagyva veszítették el édesapjukat. A hegyecskék újrahasznosított és kimaradt faanyagokból, kézzel készülnek, és 400 Ft/db-ba kerülnek. „Szerencsére nagyon sok megrendelés érkezett, több mint 150 hegyecske van készülőben, így az egész család beszállt és együtt festegetjük őket. Ezek is mind a fel nem használt fadarabokból készülnek, és ha ránéznek az emberek, akkor úgy érezhetik, hogy ők is segíthettek egy kicsit.” A gyűjtés december 18-ig tart, de terveznek még hasonló jótékonysági akciót, hiszen nagyon pozitív fogadtatásra lelt a mostani is.

Fotók: Óvári Johanna tulajdona.