fbpx

Az ajándékcsomagolás sokak számára teher a karácsonyi időszakban, azonban egy kis kreativitással és új szemlélettel egészen más dimenzióba helyezhetjük ezt is. Ezúttal letisztult, igen egyszerű csomagolásba rejtettük a karácsonyi ajándékokat.

Az alábbi csomagoláshoz nem szükséges sok alapanyag. Számomra egyre fontosabb, hogy minél több mindenben a környezettudatosság is szerepet kapjon, így egyre inkább figyelek erre a karácsonyi időszakban is. Ezt figyelembe véve így nem halmozok fel  újabb giccses, színes szalagokat és csomagolópapírokat, hanem hasznosítok mindent, ami már a karácsonyi dobozomban található és kiegészítésként természetes alapanyagokat használok.

Ez a csomagolópapír egy több éve az IKEA-ban vásárolt darab, ami úgy érzem még jó ideig lesz alapvető kelléke az ajándékcsomagolásnak. Ezt ha már megvettem, akkor igyekszem elhasználni szépen lassan. Azáltal, hogy egy natúr barna színű papírról van szó, szerencsére biztosítja a megfelelő alapot a kreatívkodáshoz.

Ezúttal a natúr papírhoz madzagot, fenyőágat, tujaágat, csipkebogyót, levendulalevelet, szárított levendulavirágot és narancsot használtam. Plusz kiegészítésként a napokban készített hobbibeton díszeket is használtam, mint dekorelem a kis csomagokon.

Szépen becsomagoltam a kis ajándékokat, amiket madzaggal kötöttem át, végül jöhetett egy kis természet adta kincs rá. Itt egy kis fenyőág, ott egy kis szárított narancs szelet.

Ezek mellé még rengeteg mindent el tudok még képzelni, mint alapanyagot a hasonlóan letisztult, természetes csomagoláshoz. Jöhetne még például csillagánizs, fahéj, eukaliptusz, bármilyen most is megtalálható szárított fűszernövény.

A legutolsó csomagocskát pedig mint inspiráció, becsomagoltam egy konyharuhába, ami így persze az ajándék részét képezi. Ezzel pedig 0 hulladékot teremtettem, hiszen minden felhasználható, a rajta található fenyőág pedig díszként használható, majd lebomló.

Nekem nagyon tetszik a végeredmény, öröm volt a csomagolás és az alapanyagok összegyűjtése is.

Fotók: Kicsid Ingrid tulajdona