fbpx

Citromkrémes máktorta recept

A mák és a citrom párosítása kellemesen savanykás ízvilágot ad ennek a tortának. A kevésbé édesszájúak is imádni fogják!

Hozzávalók:

Tészta:
3db tojás
65g kristálycukor
40g liszt
40g darált mák
15g olvasztott vaj

Krém:
350g mascarpone
100g porcukor
2db citrom frissen facsart leve
2dl habtejszín
1cs habfix

Citromkrémes máktorta – Mézédes Kísértés

Elkészítés:

A tojást a cukorral vízgőz fölött folyamatosan kevergetve 45 fokig melegítjük (akkor elég meleg, amikor már csípősnek érezzük az ujjunkkal), majd kézi habverővel kihűlésig habbá verjük. Beleforgatjuk a liszt és a mák keverékét, majd belecsorgatjuk az olvasztott vajat. 14 cm átmérőjű tortaformában kisütjük a tésztát 2 részletben (így hamarabb át tud sülni). A sütési idő kb. 40 perc 160 fokon. Kihűlés után kettévágjuk mindkét tortarészt, hogy 4 db tésztarészünk legyen.

A krémhez kihabosítjuk a mascarponét a porcukorral és a citromlével. Ezután külön kihabosítjuk a habtejszínt a habfix-szel, majd hozzákeverjük az előző masszához. Egyenletesen megtöltjük vele a tortát.

Citromkrémes máktorta – Mézédes Kísértés

További isteni receptekért kövessétek be a Mézédes Kísértést Instagramon és Facebookon.