fbpx

Három apró trükk, és tovább tart a karácsonyfa pompája

Ki ne szeretné, ha a gondosan kiválogatott karácsonyfája minél több ideig maradna kifogástalan állapotban? A fenyőfa megfelelő gondozása csak pár lépésből áll, és senkinek sem kell az elhullatott tűlevelekért aggódnia.

Az előkészítés kulcsfontosságú

Távolítsuk el a fa hálóját, amint lehet, ezután jól rázzuk meg: ez szépen eltávolítja a laza tűleveleket, és lehetővé teszi a fa számára, hogy megőrizze természetes alakját. Majd vágjuk le vagy fűrészeljük le az alsó részt a törzsről, és vágjunk le minden apró ágat vagy dudort, hogy a fa tökéletesen illeszkedjen a fatalpba.

A hidratálás a legfontosabb

Nyilvánvalóan hangzik, hiszen a karácsonyfák is élő növények, így rengeteg vízre van szükségük a túléléshez. Az átlagos karácsonyfa méretétől függően napi 1-2 liter vizet is felvehet, ezért a hidratált állapot fenntartása kulcsfontosságú ahhoz, hogy sokáig szép maradjon. Ha például egy kis vodkát hozzáadunk a fa vízéhez, akkor az segíthet, hogy a fa tovább éljen, hiszen az alkohol elpusztítja a baktériumokat.

Minél hűvösebb helyen van, annál jobb

A hideg éghajlat szintén nagyon fontos a karácsonyfák számára, hiszen általában hideg éghajlaton nőnek. Fontos, hogy a fát távol tartsuk mindenfajta hőforrástól, például radiátoroktól, mivel a hő kiszárítja a fát, és gyorsabban elkezdi hullajtani a tűleveleit. Sőt, mg az az otthoni gyümölcsös táltól is jó, a távol tartjuk, hiszen a gyümölcsök etiléngázt bocsátanak ki, amely rossz hatással van a fákra, így a tűlevelek is gyorsabban lehullanak.

Képek forrása: Nicole Michalou from Pexels