fbpx

Karácsony New Yorkban – Álomnapló

Te el szoktál azon gondolkodni, hogy milyen jó lenne a karácsonyi időszakot valahol máshol, távol az otthonodtól eltölteni? Nekem sokszor eszembe jut, kisgyerekkorom óta New Yorkba vágyom. Miért is gondolom olyan csodásnak New Yorkot úgy, hogy még nem jártam ott? Honnan jött a New York hóbort és milyen helyszíneket látogatnék meg?

A New York iránti rajongásom nagyon régen kezdődött, egy-egy meghatározó film és sorozat élménnyel.

A reszkessetek betörők 2. része ugyebár ebben a gyönyörű városban játszódik, így bár ú, amikor kisgyerekként láttam filmet, nem foglalkoztam vele annyira, azonban később már egyre jobban megdobbant a szívem a New York-i helyszínek láttán. A meghatározó sorozat pedig a Jóbarátok, ami bár stúdióban játszódik, de a 6 főszereplő New Yorkban él a történet szerint.

Ezek élmények hatására nagyon boldog lennék, ha egyszer lehetőségem lenne a nagy almában tölteni az ünnepi készülődés időszakát, hiszen már a képernyőn keresztül is igazán különleges hangulatot áraszt, rengeteg csodás helyszínnel. Miket is néznék meg mindenképp?

Central Park

Van kérdés? Ki ne szeretné megnézni ezt a csodálatos helyszínt, melyről bármilyen évszakban is látok képet, bármely szegletéről, az egész biztos, hogy lenyűgöz. A téli képeken igazi mesebeli helynek tűnik számomra a világ talán leghíresebb parkja. Több tó, korcsolyapálya is található itt, valamint vadaspark is. Egy jó hosszú séta nagyon jó lenne itt.

Rockefeller Center

New York számtalan ikonikus épülettel büszkélkedik, a Rockefeller Center is ilyen, hiszen a város legmagasabb épületei közé tartozik. Minden évben óriási karácsonyfa díszeleg itt, ünnepi hangulatot adva a város lakóinak. A Rockefeller Center egésze igazi nevezetesség és látványosság. A Comcast Building részén található például a világ egyik leghíresebb korcsolyapályája a „The Rink at Rockefeller Center”. Egy szóval: KIHAGYHATATLAN!

Jóbarátok-ház

A sorozatrajongók bizonyára azonnal felismerik az épületet. Természetesen ki nem hagynám az, hogy errefelé sétáljak. A ház aljában egyébként egy mediterrán étterem üzemel, hm lehet azt is ki kéne próbálni?

Brooklyn-híd

Biztos neked is eszedbe jut jó pár filmjelenet, amiben a szereplők a Brooklyn-hídon sétálnak. Én viszont nem csak sétálni szeretnék itt, hanem egy futós (kocogós) képet is, mint Sarah Jessica Parker képe a Harper’s Bazaar címlapján! Ugye emlékszel rá? Mondjuk egy olyan ruhát is szeretnék…

Séta, csak úgy

Igazából az is fantasztikus lehet, amikor csak bejárod a várost, hiszen rengeteg hangulatos utcája van, ilyenkor fel lehet fedezni a kávézókat, éttermeket is.

Hotelek

Lépten nyomon hotelbe lehet botlani a városban. Mindegyik jócskán megadja a módját a karácsonyi hangulatnak. Csodálatosak mind.

Szabadság-szobor

Természetesen a Szabadság szobor sem maradhat ki, ezt is fantasztikus élmény lehet élőben látni, főként úgy, hogy a demokrácia és szabadság egyik leghíresebb szimbóluma. Ahhoz, hogy megpillantsd a fáklyás szobrot, el lehet látogatni a Liberty Island-re, ami helyet ad neki, vagy megcsodálhatjuk kompról is. Kicsit lehetetlen küldetésnek tűnik, hisz biztosan mindkét opciót kismillióan veszik igénybe.

Ez a lista persze nem teljes, hiszen például most a kulturális életről, gasztronómiáról szó sem volt. New York, én csodálatosnak látlak, remélem mihamarabb találkozunk! 🙂

Nyitókép forrása: Photo by Andre Benz on Unsplash