fbpx

Több mint ezer felvétel és várva várt koncertélmények – így telt 2020 az A38 Hajón

2020 valódi erőpróba az A38 számára is. A megszokott mederben folyó, teltházas koncertekkel induló január és február után március közepére a digitális térben kötött ki a Hajó.

Egészen a járványhelyzet enyhülését követő újranyitásig a stúdiós tevékenységekre fókuszált a klub, ezzel biztosítva az előadók fellépési lehetőségét és a zeneipar háttérmunkásainak foglalkoztatását. A nyári és koraőszi időszakban a koncertekre és partikra éhes közönség az új szabályok betartásával ismét a fedélzetre léphetett. Majd a kapuk újra becsukódtak, de a munka nem állt meg. 2020 számokban: így telt ez a rendhagyó év az A38 Hajón.

Fotó: Emil Chalhoub

200 élő zenei esemény

Idén kétszáz alkalommal hódolhatott a közönség az élő zene szenvedélyének, ereszthette ki a fáradt gőzt a bulikon, vagy ülhetett be egy italra. Összesen 21 sold out koncerttel zárta a klub az évet, köztük a Csaknekedkislány és az Elefánt duplájával, a Halott Pénz triplájával, valamint a holland Altin Günnel, akik jövőre az A38 szervezésében visszatérnek Budapestre. Több, mint 90 délutáni e-zenei program, 52 zenei-irodalmi est, négy kortárs kiállítás várta a látogatókat.

Fotó: Bajcsi Dávid

Streamelt koncertek

Több mint 200 streamelt esemény zajlott a fedélzeten, köztük a tízhetes koncertsorozat, a Vasárnapi Iskola. 24 underground elektronikus produkció jelentkezett a Panorámastúdióból a Hajónapló Eklektronika keretében, számos zenei-irodalmi-színművészeti műsorban élvezhettük a kultúrát online, ezt a Kárpát-medencei anzix fogta össze. Összesen 83 kifejezetten gyerekeknek szóló előadást hozott el a képernyőkre a Hej, Dunáról programsorozat – mind megtekinthető a Hajónapló YouTube-csatornáján. A közönség előtt is nyitva, az A38 Hajó YouTube-csatornáján élőben streamelve mérte össze tehetségét az Öröm a Zene 26 döntőse, a fődíjat a Kontraszt vitte el. Zárt ajtók mögött zajlott azonban az 1Kárpát-medence Fesztivál, melyen határon túli kötődésű előadók, többek közt Lajkó Félix, a Jóvilágvan és Szarka Tamás léptek fel a trianoni centenárium alkalmából. Online közvetítésekkel folyt a Petőfi Irodalmi Múzeum és az A38 Hajó crossover-sorozata is: a közönség az A38 YouTube csatornáján követhette élőben a zenei-irodalmi esteket minden kedden este 8 órától. 

Nyitókép forrása: Altin Gün – 2020. február 9.  – fotó: Marossy Norbert