fbpx

Két megözvegyült pingvin ölelkező portréja lett 2020 legjobb fotója

A képen a pingvinek karöltve csodálják Melbourne lenyűgöző látképét.

2019-ben Tobias Baumgaertner német fotós egy romantikus felvételt készített két megözvegyült pingvinről, akik egy mólón álldogálva csodálják az ausztráliai Melbourne táját. A fotót először a COVID-19 járvány kezdetén osztotta meg Instagram oldalán, hogy felvidítsa követőit. Az érzelmes kép gyorsan meghatotta az embereket, és több ezer lájkot, hozzászólást és megosztást eredményezett. A fotót végül a 2020-as Ocean Photography Awards díjátadón a Community Choice Award-val, vagyis a közönségkedvenc díjjal jutalmazták.

„Valamivel több mint fél éve tettem közzé a két pingvin képet, és azóta körbejárta az egész világot, milliók látták, és több ezer üzenetet és hozzászólást kaptam arról, hogy ez a két kis pingvin mennyi megtört szívet meghatott és mennyi örömet, reményt és szeretetet vitt mások életébe. Az összetartozás és a szeretet szimbólumává vált ez a kép.– olvasható a fotós Instagramján.

A német természetfotós három éjszakát töltött a St. Kilda-i Fairy pingvin kolóniában a tökéletes kép elkészítésének reményében. Bár a körülmények nehézkesek voltak, lámpát sem tudott használni, türelme végül megtérült, amikor a móló előtt lekapta a két egymást vigasztaló pingvint. Mint kiderült a jobb oldalon látható fehér példány egy idős hölgy, aki elvesztette párját, és valószínűleg a bal oldali fiatalabb hímnemű példánnyal is ez történhetett. A kép készülte óta is rendszeresen találkoznak a pingvinek, hogy megvigasztalják egymást, és a szemtanúk szerint akár órákig is képesek egymás mellett állva figyelni az előttük elterülő város táncoló fényeit.

Nyitókép forrása: Photo by Torsten Dederichs on Unsplash