fbpx

Nézd meg madártávlatból az UNESCO világörökségi helyszíneit

Az UNESCO 1972 óta azon dolgozik, hogy a műemlékeket szerte a világon megőrizze, azáltal, hogy ezeket a különleges úti célokat a Világörökség részévé teszi.

Jelenleg összesen 1121 UNESCO világörökségi helyszín létezik, ezek között vannak természeti és kulturális területek egyaránt. Különleges esetekben egész várost is neveznek a listára a kulturális jelentőségük miatt. Ilyen sok helyszínt azonban nehéz lehet nyomon követni, éppen ezért az Overview weboldal egy egyedülálló túrára invitálja az érdeklődőket.

Az Overwiev projekt hihetetlen légifotók létrehozásával igyekszik felülről nézve megörökíteni a világot. A lejújabb sorozatban az UNESCO világörökségi helyszíneinek gyűjteményét örökítették meg, a képek pedig meghökkentőek lettek. A fotók olyan ismert helyektől kezdve, mint a Gizai nagy piramisok és a Grand Canyon, olyan kevésbé ismert területeken, mint a bangladesi Szundarbansz, a fotók kiváló alkalmat kínálnak új helyek felfedezésére és a régi kedvencek új perspektívából való megközelítésére.

Tegyél te is egy online körutat, és csodáld meg a világörökségi helyszíneket felülről nézve!

Nyitókép forrása: Photo by Vanessa on Unsplash