fbpx

Ismerd meg Beavet, a mentett babahódot, aki véletlenszerűen talált tárgyakkal épít „gátakat” a befogadójánál

Beave egy mentett hód, akinek már több mint 700 000 TikTok követője van.

Beave mindössze három hetes volt, amikor 2020 májusában egy nő rátalált az út szélén. Ők vitték el Nancy-hez, aki vadon élő állatok rehabilitációjával foglalkozik. Nancy pedig megfogadta, hogy vigyázni fog rá, és mindent megtanít neki, amit tudnia kell. Ez a folyamat legalább két évig is eltarthat, hiszen ennyi időbe telik, hogy a felnőtt hódok megtanítsák fiataljaikat mindarra, amire szükségük van a túléléshez.

@beaverbabyfurrylove

Came in for a mid day snack before a long nap. #animalsdoingthings #animalsoftiktok

♬ original sound – Beave

Kivételesen ritkán lehet elhagyott hód babát találmni, mivel a felnőtt hódok általában fokozottan védik kicsinyjeiket. Emiatt Nancy arra következtetett, hogy Beave szüleit valószínűleg orvvadászok ölhették meg. „Két év alatt megtanítom Beave-nek minden olyan alapvető dolgot, ami szükség ahhoz, hogy túléljen a szabadulása után” – nyilatkozta Nancy a My Modern Met című online portálnak. „Beave kötődik hozzám, tehát én számára az ” anya “vagyok hozzá.” Jelenleg Beave táplálékában és a kényelemben is rendkívül támaszkodik Nancy-re, ezért gyakran inkább a házon belül alszik, mint kint. Bár lehetősége van egy szabadtéri tóban úszni, gyakran használja a kutyaajtót, hogy bemehessen, amikor úgy érzi, hogy kapcsolatba kell lépnie emberével.

Azonban csak azért, mert Beave bent tölti az időt, ez nem azt jelenti, hogy nem úgy viselkedik, mint egy vadon élő hód. Erős ösztöne a gátak építése iránt ugyanúgy megmaradt, és amíg más vadon élő hódok botokat és rönköket használnak, addig Beave a háztartási tárgyakkal teszi ugyanezt. Ösztönös, éjszakai szokása sok extra házimunkát hoz létre Nancy számára. „Nagyjából minden este gátat vet. Amikor kitakarítom, akkor újra belekezd egy újba!”

@beaverbabyfurrylove

Dam Building #2 #doitbold #dialitforward #animalsdoingthings #HorrorTok #fyp #foryou

♬ original sound – Beave

Beave azonban nemrégiben elkezdte mutatni a jeleit annak, hogy készen áll már a kinti gátépítésre. Nancy legújabb TikTok-videóinak egy része azt mutatja, hogy a lelkes hód szorgalmasan rendezgeti már kint a botokat és az iszapot a közeli tóban.

Beave-nek még sok mindent meg kell tanulnia, mielőtt biztonságosan visszaengedhetnék őt a vadonba; Nancy azonban biztos abban, hogy két-három év múlva már készen fog erre állni. Amint elkerülhetetlenül elkezdi az agresszió jeleit mutatni (ami teljesen természetes, hiszen a hódok általában akkor mutatnak agressziót, amikor eljött a párzásuk ideje) Beave készen fog állni az új életéra. Nancy addig is fokozatosan engedi őt szabadjára, vagyis fokozatosan csökkenti a vele való emberi érintkezést.

@beaverbabyfurrylove

Beaves masterpieces in the evening. For those who were asking to see the finished results. #exprESSIEyourself #fyp #YouGotThis #MicellarRewind

♬ original sound – Beave
@beaverbabyfurrylove

Beaver lodges stay about 33-55 degrees Fahrenheit in the dead of winter with body heat. So at night, Beave has to come inside to stay warm. #fyp

♬ original sound – Beave

Nyitókép forrása: Niklas Jeromin – Pexels