Kívül kellemesen roppanós, belül viszont hihetetlenül puha csokis kekszre vágysz? Íme egy egyszerű, gyorsan elkészíthető csokis pöffeteg keksz recept, amely garantáltan sikerülni fog a sütésben kevésbé rutinosaknak is. Ráadásul igen mutatós, így a vendégeid biztosan ámulni fognak!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 125g liszt
- 50ml étolaj
- 2db tojás
- 140g kristálycukor
- 60g cukrozatlan kakaópor
- 1csomag vaníliás cukor
- 7g sütőpoR
A díszétéshez:
- porcukor
Elkészítés:
Kihabosítjuk a tojást a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. Végül belekeverjük a száraz anyagokat (liszt, kakaó, vaníliás cukor, sütőpor), melyeket előzetesen leszitálunk. A tésztát kb. 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen. Közben egy tálba porcukrot szitálunk. Amint megdermedt a tészta, diónyi gömböket formázunk belőle és egyenként megforgatjuk porcukorban (jó vastagon). Sütőpapírra helyezzük a gömböket (a massza magától szétfolyik, nem szükséges lelapítani) és 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.. A fenti anyaghányadból kb. 16 db pöffeteg keksz lesz.
További isteni receptekért kövessétek be a Mézédes Kísértést Instagramon és Facebookon.