Egy ilyen csodás péksüteményt igazi öröm elkészíteni vasárnap este, hiszen így a borús hétfőnk már mindenképpen jól fog kezdődni.
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 40 gramm friss élesztő
- 2 db tojás
- 60 dkg finomliszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg cukor
A töltelékhez:
- 15 dkg vaj
- 25 dkg barnacukor
- 3 ek fahéj
A mázhoz:
- 30 dkg krémsajt
- 15 dkg porcukor
- fél citrom leve

Elkészítés:
Egy pohárban futtassuk fel az élesztőt a tejben. Egy tálban keverjük össze a vajat, a tojásokat, a sót, a cukrot, majd adjuk hozzá az élesztős tejet. Ezután apránként adagoljuk hozzá az átszitált lisztet. Alaposan gyúrjuk össze a tésztát, majd pihentessük legalább egy órán át.
A pihentetés után nyújtsuk ki kb. egy ujjnyi vastagságúra a tésztát. Majd kenjük meg szépen a fahéjas töltelékkel a tésztát, és tekerjük fel. 20 percig letakarva kelesszük a töltelékes tésztát, majd vágjuk fel kis csigákra őket. Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 25-30 percig süssük a kis csigákat. Amint kihűltek mehet rájuk az isteni krémsajtos mártás!
Képek: saját képek.