fbpx

Fahéjas csiga recept krémsajtos öntettel

Egy ilyen csodás péksüteményt igazi öröm elkészíteni vasárnap este, hiszen így a borús hétfőnk már mindenképpen jól fog kezdődni.

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 40 gramm friss élesztő
  • 2 db tojás
  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg cukor

A töltelékhez:

  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg barnacukor
  • 3 ek fahéj

A mázhoz:

  • 30 dkg krémsajt
  • 15 dkg porcukor
  • fél citrom leve

Elkészítés:

Egy pohárban futtassuk fel az élesztőt a tejben. Egy tálban keverjük össze a vajat, a tojásokat, a sót, a cukrot, majd adjuk hozzá az élesztős tejet. Ezután apránként adagoljuk hozzá az átszitált lisztet. Alaposan gyúrjuk össze a tésztát, majd pihentessük legalább egy órán át.

A pihentetés után nyújtsuk ki kb. egy ujjnyi vastagságúra a tésztát. Majd kenjük meg szépen a fahéjas töltelékkel a tésztát, és tekerjük fel. 20 percig letakarva kelesszük a töltelékes tésztát, majd vágjuk fel kis csigákra őket. Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 25-30 percig süssük a kis csigákat. Amint kihűltek mehet rájuk az isteni krémsajtos mártás!

Képek: saját képek.