fbpx

Klasszikus farsangi fánk recept

Elérkezett újra a farsangi időszak és vele együtt a kihagyhatatlan farsangi fánk! Van aki lekvárral szereti, van aki anélkül, én házi szederlekvárral párosítottam.

Hozzávalók 24 darabhoz:

500g liszt
50g porcukor
4db tojássárgája
60g vaj
40g élesztő
3dl tej

Elkészítés

Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a lisztben elmorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat, majd összegyúrjuk a tésztát az összes összetevővel. 1 órát kelesztjük, majd 2cm vastagra kinyújtjuk és 7-8cm átmérőjű tésztadarabokat szaggatunk ki belőle. A kiszúrt tésztácskákat letakarjuk és még 30 percig kelesztjük. Hüvelykujjunkkal mélyedést nyomunk a közepébe, majd bőséges forró olajba rakjuk úgy, hogy a mélyedés legyen alul. 1 perc után megfordítjuk és még 2 percig sütjük.

További isteni receptekért kövessétek be a Mézédes Kísértést Instagramon és Facebookon.