fbpx

Kulturális központot hoznak létre az SZFE távozó tanárai

A Színház és Filmművészeti Egyetem kálváriája hónapok óta beivódik mindennapjainkban. Most, hogy a Vas utcai épületet elvették a hallgatóktól, és a hosszú évtizedek óta ott tanítók zöme felmondott, új időszámítás kezdődött.

A nemrégiben megalakult a Freeszfe Egyesület és beköltözött a VII. kerületben található Damjanich utcába. Itt a cél, hogy egy olyan kulturális központ nyíljon meg, mely egyaránt működik alkotóműhelyként is. Az épület helyet fog adni a korábban megszokott szabad alkotói munkához, kultúrához, itt az elmúlt időszakban felmondott tanároknak lesz lehetőségük átadni tudásukat a hallgatóknak, akik a régi szellem szerint szeretnék tudásukat bővíteni, tehetségüket megmutatni.

Az egyesület célja megmutatni, hogy alkotni csak szabadon, politikai befolyástól mentesen érdemes.

Az Egyesület így fogalmazott Facebook posztjában: 

„A Freeszfe közössége aktivitása során a modellváltáson kívül számos más társadalmi ügyben, és különböző csoportosulásokkal vállalt közösséget. Célunk, hogy ez a társadalmi érzékenység és nyitottság az új intézmény kialakításában is megjelenjen. A többfunkciós épületnek nemcsak oktatási és művészeti felhasználásával szeretnénk élni, hanem annak közösségivé tételével is.”

A kezdeményezést, egyesületet lehetőség van anyagilag támogatni, erről bővebb információ weboldalukon érhető el.

Nyitókép forrása: Photo by Jesus Loves Austin on Unsplash