fbpx

Te is imádod a karamellt? Akkor ki kell próbálnod ezt a fantasztikus párosítást! Ennek a roládnak az alapja egy csokis doboslap, mely karamellás tejszínhabkrémmel van megtöltve. Garantáltan ízleni fog!

Csokis doboslap hozzávalói:

2db tojás
40g kristálycukor
35g liszt
5g cukrozatlan kakaó
15g olvasztott vaj

Karamellás tejszínhabkrém hozzávalói:

120g kristálycukor
250ml habtejszín
8g lapzselatin
40ml víz

Elkészítés:

A csokis doboslap elkészítéséhez különválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől. Habosra verjük a fehérjét a kristálycukor felével, majd a sárgáját a kristálycukor másik felével. A sárgájás részbe óvatosan beleforgatjuk a fehérjemasszát egy spatulával (nem szabad túl erősen elkeverni). Ezután az előre leszitált liszt és kakaó keverékét két részletben hozzáadjuk, miközben óvatosan kevergetjük. Végül belecsurgatjuk az olvasztott vajat. A tésztát egy sütőpapírral lefedett tepsire kenjük, kb. 30x20cm nagyságúra. 180 fokon 10 percig süssük.

A karamellás tejszínhabkrémhez először állandó keverés mellett felolvasztjuk egy lábasban a kristálycukrot, majd óvatosan beleöntünk 100ml habtejszínt (nem kell felverni) és gyorsan elkeverjük (vigyázzunk, mert először felfut). Ezt a masszát hagyjuk kihűlni. Közben habosra verjük a maradék 150ml habtejszínt és összekeverjük a kihűlt karamellkrémmel. Végül belecsurgatjuk a 40ml vízben felolvasztott 8g lapzselatint. Hűtőbe rakjuk, hogy megkössön, majd rákenjük a kihűlt tésztalapra és feltekerjük. Hűtőbe tesszük egy órára, majd tálaláshoz kb. 10 szeletet tudunk belőle vágni.