fbpx

Újabb lépés a fenntarthatóságért az IKEA-tól

Nem újdonság, hogy a svéd bútoráruház mindig előrukkol nem csak valami kreatív dologgal, hanem valami olyannal is, amivel a fenntarthatóságot is támogatják.

Azt már megszokhattuk, hogy minden bútorhoz kapunk egy összeszerelési útmutatót, mostantól azonban szétszereléshez is találunk segédletet majd. Sajnos, ez még nem érhető el minden bútor esetében, csupán a 6 legnépszerűbbnél, azonban reméljük, hogy előbb-utóbb mindegyikhez lesz ilyen segítség is, amivel könnyedén szétszedhetjük, elpakolhatjuk, továbbadhatjuk majd a bútorokat. Ezzel a kezdeményezéssel az IKEA szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy attól, hogy számunkra már nem hasznos egy bútordarab, más számára az lehet és könnyedén tovább tudjuk adni valakinek.

Az IKEA folyamatosan előrukkol környezettudatos megoldással

Tavaly júniusban például elindult a Bútorok második élete szolgáltatás. Ha el szeretnénk adni IKEA bútorunkat, akkor fel lehet venni az áruházzal is a kapcsolatot, ők egy ajánlatot adnak, hogy milyen árért vásárolnák vissza tőlünk, ezt az ellenértéket pedig ajándékkártyán megkapjuk. Ezután pedig ők újraértékesítik a bútort, az eredeti árnál nyilvánvalóan olcsóbban. Ennek köszönhetően új életre kel a bútor, így is kímélve a környezetet a felesleges hulladéktól, vagy magától az újragyártástól.

70 év után pedig meghozta az IKEA azt a döntést is, hogy megszűntetik ikonikus katalógusuk nyomtatását, ami szinten egy fontos lépés a fenntarthatóság jegyében.

Nyitókép forrása: Pexels