fbpx

Gyerekkorunk finomsága, a képviselőfánk recept

Szerinted is a desszertek és a sütik a csokinál kezdődnek? Szerintem is! Na, de vannak olyan finomságok, amik úgy tökéletesek, ahogy vannak, meglepő mód egy csipet csoki nélkül. Az egyik kedvencem a képviselőfánk, amit ritkán készítünk el, azonban ha igen, akkor mindenki szereti. Egyik nap anyukám ezzel a finomsággal lepett meg, és hát imádtam! Íme a recept, amit akár magadnak, akár szeretteidnek készítesz el, garantáltan mindenki oda lesz érte, főleg azok, akik nem vetik meg az édes bűnözést. 🙂

Hozzávalók:

Tészta:

14 dkg finomliszt

1,5 dl víz

1, 5 dl tej

10 dkg vaj

4 db tojás

Töltelék:

3,5 dl tej

12.5 dkg vaj

2 dl habtejszín

15 dkg cukor

1,5 tasak vaníliás pudingpor

Az égetett tészta elkészítése:

A tejet, a vizet és a vajat egy kisebb lábasban összemelegítjük és pici ideig forraljuk. Ezután hozzászitáljuk a lisztet és addig kavarjuk fakanállal, amíg egynemű gombóccá nem áll össze. Keverjük addig, amíg kihűl annyira, hogy amikor a tojásokat hozzáadjuk, nem készítünk belőle rántottát. Szóval az enyhén felvert tojásokat ebbe a kihűlt egyvelegbe keverjük hozzá lassan, hogy ne csomósodjon.

Amikor szépen összeállt a tészta, akkor sütőpapírral bélelt tepsire evőkanállal halmokat teszünk, és 200 fokon kb. 30 percig sütjük. Az első 20 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, hiszen akkor össze fog esni a tészta. 

A töltelék elkészítése:

A tejben megfőzzük a pudingot, ezután a vajat a cukorral robotgéppel összekeverjük, majd hozzákeverjük a pudingot. A tejszínt kemény habbá verjük.

A megsült kis képviselőfánkokat vágjuk ketté, majd töltsük meg vanília töltelékkel és tejszínnel, a tetejére rakjuk rá a felső részt, végül porcukorral szórjuk meg.

Vigyázat, az elkészítés után fél órával már semmi sem marad belőle! 🙂