fbpx

Mámorítóan gyümölcsös Pavlova recept

Egy habkönnyű desszertre vágysz? Akkor a Pavlova tökéletes választás lesz számodra! Roppant egyszerű elkészíteni és a hozzávalók listája sem túl hosszú. Tulajdonképpen egy üreges habcsókot kell elkészíteni, melybe tejszínhabot töltünk és tetszőleges friss gyümölcsökkel díszítjük.

Hozzávalók a “tésztához”:

100g tojásfehérje
100g kristálycukor
100g porcukor

Hozzávalók a töltelékhez:

200ml habtejszín
2 csomag vaníliás cukor

Díszítéshez:

Gyümölcsök

Elkészítés:

A tojásfehérjét a kristálycukorral nem túl kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az átszitált porcukrot és tovább habosítjuk. Nyomózsákba töltjük a masszát és halmokat nyomunk egy sütőpapírral fedett tepsire (kb. 10 db-ot). A halmoknak legyen középen egy kis mélyedése, melyet habzsákkal formázhatunk vagy akár kanállal is kivájhatunk. 130 C-fokos előmelegített, gőzmentes sütőben (elérhető úgy, ha egy fakanállal kitámasztjuk a sütő ajtaját, így azon a kis résen ki tud távozni a keletkező gőz) megsütjük kb. 60-70 perc alatt.

A töltelékhez felhabosítjuk a habtejszínt a vaníliás cukorral. A kihűlt korpuszokat megtöltjük vele és a tetejét tetszőleges friss gyümölcsökkel díszítjük.

Nyitókép forrása: Pexels