fbpx

Péterfy Bori, Janklovics Péter és Hámori Gabriella elárulták mit jelent számukra a zene

A klasszikus zenében a világon egyedülállónak számító oldal bevezető kampányához öt nagykövetet – Hámori Gabit, Karácsonyi Katát, Péterfy Borit, Janklovics Pétert és Jocó bácsit – kértek fel, akik különböző szemszögből mutatják be, mit jelent számukra a zene, hogyan hat rájuk a mindennapokban.

Az Óbudai Danubia Zenekar 2020 decemberében indította el az utazenehez.hu honlapot, amely a klasszikus zene „Netflixeként” érzelmekhez, hangulatokhoz kapcsolódó, tematikus bontásban gyűjti össze a zenei anyagokat. A zenekar és az oldal indulásához kapcsolódó kampány célja, hogy összehozza az embereket a zene erejével. 

A kampányhoz öt nagykövetet kértek fel, akik személyes élményeiken keresztül mutatják meg, mennyire sokféle területre, élethelyzetre képes inspirálóan hatni a zene. Az Új kezdet kategória nagykövetének, Péterfy Borinak az áramlás, Janklovics Péternek az egyensúly, Hámori Gabriellának a szabadság, Jocó bácsinak a béke, míg Karácsonyi Katának a nyugalom érzete kapcsolódik hozzá.

„A vérkeringés beindul, a szív feldobban, a lélek megrezdül, az energia áramolni kezd” – Péterfy Bori énekesnő ezekkel a szavakkal írja le, mit jelent számára a zene, amely folyamatosan inspirálja a színesebb, gazdagabb élet eléréséhez.

Janklovics Péter humorista az alkotás folyamatával, az egyensúly teremtésével kapcsolja össze a zenét, míg Hámori Gabriella színésznőt a zene élete minden mélységében és magasságában elkíséri. „Nagyon hiszek abban, hogy a zene szabaddá tesz és az embert segíti a csúcsra lépni” – meséli.

Karácsonyi Kata, korosztályos világranglista első sakkozó egy játszma során a legjobb lépés megtalálására törekszik. „A zene segít megnyugodni és tiszta fejjel döntést hozni, ugyanakkor inspirál és erőt ad, hogy ne féljek egyre jobb és jobb lenni” – emeli ki.

Balatoni József, vagy ahogy mindenki ismeri, „Jocó bácsi” tanárként a pandémia bizonytalanságainak átvészelését emelte ki a zenével kapcsolatban. „Az elmúlt időszak tanárként is nagy kihívás elé állított. Azt hiszem, most mindennél fontosabb, hogy nyugodtak maradjunk, megőrizzük türelmünket és békét teremtsünk magunk körül, ezzel segítve önmagunkat és a diákjainkat is.”

Az egyedülálló klasszikus zenei online felület június elsejéig ingyen használható.