fbpx

Gyorsan, valami édeset! – Csokoládés muffin recept a dolgos hétköznapokra

Amikor nincs otthon semmi édesség, de nagyon kéne valami fincsi, akkor pörög az agyad, hogy mit lehetne gyorsan összedobni. Egy browniet vagy egy muffint? Legyen most az utóbbi! Elhoztam nektek a legalapabb és legrégebben ismert muffin receptemet. Naná, hogy csokis!

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2,5 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg aprított csoki
  • 1 tojás
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,8 dl növényi olaj
  • 2,5 dl író vagy tej

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kizsírozzuk, vagy kibéleljük muffinpapírral a muffinformát. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a csokoládét.

A tojást felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat és az írót.  Hozzáadjuk a lisztes keveréket.

A tésztát a mélyedésekbe töltjük. A sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. 5 percig pihentetjük a tepsiben, kiszedjük és hűlni hagyjuk.

Boldog nassolóidőt hozzá! 🙂