Amikor nincs otthon semmi édesség, de nagyon kéne valami fincsi, akkor pörög az agyad, hogy mit lehetne gyorsan összedobni. Egy browniet vagy egy muffint? Legyen most az utóbbi! Elhoztam nektek a legalapabb és legrégebben ismert muffin receptemet. Naná, hogy csokis!
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 2,5 teáskanál sütőpor
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg aprított csoki
- 1 tojás
- 12,5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,8 dl növényi olaj
- 2,5 dl író vagy tej
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kizsírozzuk, vagy kibéleljük muffinpapírral a muffinformát. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a csokoládét.
A tojást felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat és az írót. Hozzáadjuk a lisztes keveréket.
A tésztát a mélyedésekbe töltjük. A sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. 5 percig pihentetjük a tepsiben, kiszedjük és hűlni hagyjuk.
Boldog nassolóidőt hozzá! 🙂
