fbpx

Bohém csemege, az elfeledett klasszikus

Hallottál már a Bohém csemegéről? A válasz valószínűleg nem, hiszen egy elfelejtett klasszikusról van szó, mely véleményem szerint méltatlanul került ki a divatból. Az étcsokoládét és diót tartalmazó bohém felvert, valamint a mogyoró ganache töltelék kombinációja a csupacsoki imádók mennyországa. Ha te is újra életre szeretnéd kelteni ezt a hagyományos desszertet vagy szimplán kíváncsi vagy egy olyan édességre, amit még nem ismersz, akkor próbáld ki az alábbi receptet.

Hozzávalók:

Tészta (6 szelethez)
100g tojásfehérje (kb.3db tojás fehérjéje)
40g darált dió
40g darált étcsokoládé (53%-os)
10g liszt
30g kristálycukor

Mogyoró ganache töltelék
30g mogyorókrém
40g habtejszín
50g étcsokoládé (53%-os)

Bevonat
60g olvasztott étcsokoládé (53%-os)

Elkészítés:

A tésztához kemény habbá verjük a tojásfehérjét a kristálycukorral, majd beleforgatjuk
spatulával a liszt, dió és darált étcsokoládé keverékét. Kb. 1,5 cm vastagságúra kikenjük egy
szilikonos sütőpapírra, majd 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.

A krémhez felforraljuk a tejszínhabot, majd levesszük a tűzről és belerakjuk az étcsokoládét. Kevergetjük, amíg el nem olvad, majd a mogyorókrémet is belekeverjük.

A kihűlt tésztalapot 3 egyenlő részre vágjuk. A lapokat töltsük meg a kihűlt krémmel, majd
tegyük fagyasztóba 1 órára, hogy megdermedjen. Ezután felszeleteljük és olvasztott
étcsokoládéval áthúzzuk őket egy rácson. A tetejére olvasztott étcsokoládéval Bohém feliratot szokás írni, de mutatós darált dióba panírozva is.