Csupacsoki rajongók figyelem! Ezt a tortát ki kell próbálnod! Annyira csokis, hogy egy szelettel garantáltan beéred, így nem kell aggódnod az alakod miatt.
Hozzávalók:
Trüffelmassza (18 cm átmérőjű tortához):
4db tojás
100g kristálycukor
40g liszt
50g étcsokoládé 53-65%
80g vaj
5g reszelt narancshéj
Trüffelkrém:
300g habtejszín
300g étcsokoládé 53-65%
45g vaj
80ml frissen facsart narancslé
Elkészítés:
A tésztához felolvasztjuk először az étcsokit vízgőz fölött, majd levesszük a gőzről és belekeverjük a vajat, amíg el nem olvad. Ezután a tojássárgáját is beledolgozzuk. A tojásfehérjét a cukorral együtt kemény habbá verjük és a két masszát spatulával összekeverjük, végül hozzáadjuk az átszitált lisztet is. 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
A trüffelkrémhez felforraljuk a tejszínt (nagyon rövid ideig), majd levesszük a tűzről és beledaraboljuk a csokit és a vajat. Kevergetjük, amíg el nem olvad benne minden. Végül hozzáadjuk a narancslevet is és hűtőbe tesszük 1-2 órára, amíg kihűl. A krém egy részéből apró trüffelgolyókat formázhatunk, melyeket cukrozatlan kakaóporba hempergetünk és a torta tetejét majd ezekkel díszíthetjük.
A kihűlt tésztát 3 részre osztjuk és minden réteget ill. a tetejét és az oldalát is megkenjük megdermedt trüffelkrémmel.
További isteni receptekért kövessétek be a Mézédes Kísértést Instagramon és Facebookon.