fbpx

Vándorló levelek címmel kerül majd moziba a különleges magyar film

Márciusban kezdték el forgatni Szabó Mátyás filmjét, a Vándorló leveleket. A Színházművészetin végzett filmes 3 évig gondolkodott és dolgozott filmötletén, míg idén nekikezdtek a forgatási munkálatoknak.

A tervek szerint jövő évben moziba kerülő produkció története igen érdekesnek és különlegesnek ígérkezik. Főszereplője, Ábel különleges képességgel rendelkezik, hiszen ha becsukja a szemét, akkor elveszett gyerekek szemén keresztül képes látni a világot. Ezzel a nem mindennapi tehetséggel pedig hozzájárulhat a gyerekek megmentéséhez. Természetesen a történetben várható jókora fordulat is, hiszen onnan válik még inkább izgalmassá, amikor a főszereplő egy felnőtt nő szemére “csatlakozik rá”.

A film rendezője, Szabó Mátyás 2014-ben végzett az SZFE-n, vizsgafilmjét (a Határ) Karlovy Vary-ban is láthatta a nagyközönség.

A Vándorló levelek című film most a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának köszönhetően valósulhat meg, mely jókora támogatást nyújt a forgatásra. A filmben Vilmányi Benett, Hartai Petra, Lukács Andor és Nagy Mari lesz látható. Premierje pedig 2022-ben várható.

Nyitókép forrása: Photo by Jake Hills on Unsplash