fbpx

Hivatalos: a cannes-i fesztiválon mutatják be Wes Anderson legújabb filmjét!

The French Dispatch című filmben olyan világsztárok játszanak, mint Bill Murray, Tilda Swinton, Timothée Chalamet, Adrien Brody, Elisabeth Moss, Léa Seydoux és Mathieu Amalric.

A dél-nyugat franciaországi Angouleme-ben forgatott romantikus vígjátékot már a tavalyi fesztivál versenyébe is beharangozták, de a seregszemle a koronavírus-járvány miatt elmaradt, ezért a 2021-es cannes-i versenyben lesz a világpremierje.

A Grand Budapest Hotel 52 éves rendezőnek ez a tizedik filmje, a forgatókönyv szerint egy kitalált francia városban a 20. század elején publikált amerikai magazin utolsó számában közzétett történeteket kelt életre.

A 74. cannes-i fesztivál július 6-án Marion Cotillard-ral és Adam Driverrel a főszerepben, a francia Leos Carax angol nyelvű, Annette című zenés filmjével kezdődik. Az Arany Pálmát és a többi díjat a július 17-i zárógálán adja át a Spike Lee amerikai rendező által vezetett zsűri.

A hivatalos válogatás programjaiba meghívott filmek listáját június 3-i párizsi sajtótájékoztatóján teszi közzé a fesztivál, de az már ismert, hogy Paul Verhoeven holland rendező Benedetta című filmje is versenyezhet az Arany Pálmáért.

Nyitókép forrása: Zhifei Zhou on Unsplash