fbpx

Egyszerre ropogós és krémes, így készül a cannoli siciliani

Ez a szicíliai ropogós édesség a kedvenc olasz desszertem! Amikor Olaszországban járok, sosem bírom megállni, hogy ne egyek egy cannoli sicilianit. A ropogós tésztába töltött könnyű krém kombinációja egyszerűen mennyei!

Hozzávalók:

Tészta (20 db cannolihoz):
1 db tojás
20g porcukor
250g liszt
2g cukrozatlan kakaópor
csipet Só
30g vaj
60ml édes fehérbor

Ricottás krémhez:
500g Ricotta
250g Mascarpone
80g porcukor
40g reszelt étcsokoládé

Elkészítés:

A tésztához összekeverjük a tojást a vajjal és a fehérborral, majd leszitáljuk a száraz alapanyagokat (liszt, porcukor, kakaópor, só) és a két masszát kézzel összegyúrjuk. Celofánba tekerjük és 1 órára hűtőbe tesszük a tésztát. Ezután lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk a tésztát (kb. 1-2 mm) és 10 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A kiszúrt tésztákat egyenként feltekerjük egy-egy habroló csőre és ahol összeér a tészta, megkenjük vékonyan tojással és jól összetapasszuk, hogy ne nyíljanak szét a sütésnél.

Egy lábasban melegítsünk fel étolajat 180 fokra és egyesével barnára sütjük a cannolikat, kb. 1 perc alatt. Vigyázzunk, mert hamar odaéghet! Papírtörlőre rakva felitatjuk az olajat a kisült cannolikról, majd ha kihűlt, óvatosan lehúzzuk a formáról. Habzsák segítségével megtöltjük a cannolikat a ricottás krémmel (mindkét végénél fogva) és megszórjuk a végeit reszelt étcsokival.

Érdemes pár órán belül elfogyasztani, különben a tészta elveszíti a roppanóságát és megpuhul a tölteléktől. Ha másnap is szeretnénk fogyasztani belőle, akkor külön tároljuk a tésztát lezárt dobozban és csak másnap töltsük meg.

További isteni receptekért kövessétek be a Mézédes Kísértést Instagramon és Facebookon.