fbpx

Három évvel ezelőtt a pécsi közönség nem láthatta az Igenis, miniszterelnök úr! című előadást, mert hiába volt meghirdetve, hiába fogytak a jegyek és hiába volt rá kíváncsi a közönség, a pécsiek elől letiltották az előadást. Most az Igenis, miniszterelnök úr! – hét hónapos, a pandémia okozta veszélyhelyzetből adódó kényszerszünet után – ismét látható lesz Budapesten, az Átrium színpadán. Amíg lehet.

Jim Hacker, a britek furfangos(kodó) miniszterelnöke (Hevér Gábor) és kabinetfőnöke, Sir Humphrey Appleby, az eszes machinátor (Alföldi Róbert) újra szembeszáll egy világválság okozta krízissel, miközben imbolyogva jár pávatáncot a bel- és külpolitika habos hullámain, addig-addig keverve a lapokat, amíg csak egy bizonyos derék kelet-európai nép tudja őket kirángatni a bajból, és az is kiderül, hogy a politikai pedofília nem biztos, hogy célravezető a világpolitika színpada irányába haladó úton.

A 2013-as bemutató óta eltelt több mint 160 előadás alatt az Igenis, miniszterelnök úr! mindannyiszor bebizonyította, hogy Nagy-Britannia nincs is olyan messze hazánktól, mint azt elsőre gondolnánk. Az Antony Jay és Jonathan Lynn 1980-as évekbeli legendás tévésorozata alapján készült darab műfaja, a politikai szatíra pedig lehetővé teszi, hogy ezen kellő könnyedséggel nevethessünk – noha nem biztos, hogy ez a szórakozás minden pillanatban önfeledt lesz.

A nyáron mindössze két alkalommal lesz látható az előadás, július 3-án és 4-én este az Átriumban. A szereplők Hevér Gábor és Alföldi Róbert mellett Parti Nóra, Szatory Dávid és Némedi Árpád lesznek. A produkciót Znamenák István állította színpadra.