fbpx

Ricottás-mascarponés sajttorta recept málnával

A sajttorta mindig jó választás és még különlegesebbé, ízben gazdagabbá tehető, ha nemcsak egyféle sajtból készül el. A ricotta és a mascarpone párosításával egy igazán egyedi ízvilág jön létre, melynek málnával megspékelt verziójának garantáltan nem tudsz ellenállni.

Hozzávalók:

Tésztához:
50g porcukor
100g vaj
150g liszt
1db tojássárgája
1db citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor

Töltelékhez:
2db tojás
125g kristálycukor
250g mascarpone
250g ricotta
2 csomag vaníliás cukor

Díszítéshez:
Málna

Elkészítés:

A tészta elkészítéséhez az átszitált lisztet a szobahőmérsékletű vajjal szétmorzsolom. Ezután belerakom a tojássárgáját és a többi anyagot, majd jól összegyúrom. A tésztát egy 18 cm átmérőjű tortaformába helyezem és kibélelem vele a forma alját és oldalát. Ezután megszúrkálom villával. Félig megsütöm 180 fokon 10p-15p alatt, majd kiveszem a sütőből, vékonyan lekenem sárgabaracklekvárral és ráöntöm a tölteléket. 180 fokon 40-45 percig tovább sütöm. Kihűlés után pürésített málnával és egész málnákkal díszítem.

További isteni receptekért kövessétek be a Mézédes Kísértést Instagramon és Facebookon.

Nyitókép forrása: Amy Simpson on Unsplash