fbpx

Egy régi klasszikus új köntösben: így készül a Sacher tekercs

Ki ne ismerné a Sacher tortát, na de próbáltad már tekercs formájában is? Az ízvilág egy és ugyanaz, csupán más formát ölt a sütemény. Így ha Sacherre vágysz, de nincs kedved egy egész tortát megsütni, akkor készíts belőle tekercset!

Hozzávalók:

Tésztához:
4db tojás
110g kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
30g étcsokoládé (olvasztva)
40g vaj (olvasztva)
70g liszt
20g cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor

Töltelékhez:
230g sárgabaracklekvár

Bevonáshoz:
50g Étcsokoládé
20g Vaj

Elkészítés:

A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral vízgőz fölött 45 fokig melegítjük, közben folyamatosan kevergetjük. Amint elérte a 45 fokot (amikor már ujjal belenyúlva forrónak érezzük), levesszük a vízgőzről és kézi habverővel habosra verjük, amíg vissza nem hűl szobahőmérsékletre. Az olvasztott vajat és az olvasztott étcsokoládét beleöntjük és jól elkeverjük. Végül a leszitált liszt, kakaópor és sütőpor keverékét beleforgatjuk spatulával (két részletben). Szilikonos sütőpapírra kenjük kb. 0,5 cm vastagon és 180 fokon 15-20 percig sütjük. Még melegen lehúzzuk a tésztáról a sütőpapírt és feltekerjük, majd becsomagoljuk ugyanabba a sütőpapírba és hagyjuk kihűlni (így már felveszi a tekercs alakot és nem fog eltörni, ha a lekvárral együtt feltekerjük). Ha kihűlt a tészta, akkor megkenjük felmelegített sárgabaracklekvárral (így egyből beszívja a tészta és nem fog kifolyni, ha feltekerjük). Felcsavarjuk és bevonjuk olvasztott étcsokoládé és olvasztott vaj keverékével. Hűtőbe tesszük 2-3 órára dermedni, mielőtt felszeleteljük.