fbpx
Madách Színház előadása
SzínpadON – Indul a Madách Színház online színháza

Ez az év rengeteg újdonságot tartogat a kultúra világában is a pandémia által. Ennek hatására így a 2020/21-es évadban egyre több színház előadását van lehetőség online nézni, most ezt biztosítja a Madách Színház is nézői számára.

Őszi divat
Így ősziesítsd a nyári ruhatáradat!

Igaz, hogy a meleg nyári napoknak egy időre búcsút inthetünk, azonban a laza ruháinkat mégsem kell még eltennünk a szekrény mélyére, hiszen néhány apró trükkel azonnal az őszi ruhatárunk kulcsdarabjaivá válhatnak.

Cuki mókusok
Így telnek a mókusok mindennapjai, ha egy fotós figyeli őket

Ha láttál már mókusokat rohangálni a vadonban, akkor tudod, hogy szinte lehetetlen közel kerülni hozzájuk. Geert Weggen a holland-svéd fotográfusnak azonban sikerült fényképezőgépével megörökítenie ezeket a cuki állatokat, mégpedig a tökéletes pózokban.

SPANYOL FILMHÉT 2020
Tíz film a spanyol valóságról – Spanyol Filmhét 2020

Tíz új alkotás, köztük Oscar-díjas és Oscar-jelölt rendezők egy-egy filmje is szerepel a 2020-as budapesti Spanyol Filmhét programjában, amit október 27. és november 1. között rendeznek meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Virtuális valóság Alice Csodaországban a Victoria és Albert Múzeumban / Fotó: Victoria és Albert Múzeum
Látogass el Alice virtuális Csodaországába!

A londoni Victoria és Albert Múzeumban 5 hónappal az Alice: Curiouser and Curiouser valódi megnyitója előtt, október 22-én egy különleges, virtuális valóságban bejárható tárlattal várják az érdeklődőket.

Maldív-szigeteki álommeló
Maldív-szigeteki álommeló a könyvek szerelmeseinek

A Maldív-szigetekhez tartozó Kunfunadhoo-sziget luxus öko-üdülőkomplexusa, a Soneva Fushi, egy szuper állásajánlatott tett közzé, amelyben könyvesbolti eladót keresnek október végétől jövő év Húsvétjáig.  „A Maldív-szigetekről szerencsére szinte teljesen eltűnt a vírus, és…

Állatok világnapja. Örökbefogadás.
Az örökbefogadással egyszerre két kisállatot mentünk meg

Az október 4-ei Állatok Világnapja alkalmából összefogott egy videóban a Viasat Nature tévécsatorna és a Noé Állatotthon Alapítvány, melyben az örökbefogadás mellett érvelnek, illetve ismertetik annak minden gyakorlati tudnivalóját is.

Vegán bőr
Ez lesz a jövő? – Virágszirmokból vegán bőr

Egy indiai startup cég egészen különleges alapanyagból állít elő vegán bőrt, mégpedig nem másból, mint a száraz virágból. A cég egyben kihasznál egy régi hindu szokást is, mely során napjainkban már nem állatáldozatokat mutatnak fel, hanem virágokat.